Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

▶ Ζητούνται οι εκθέσεις των Συμβούλων του ΤΧΣ για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
 
📍 Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών
 
Από το Δελτίο Τύπου:
Με αφορμή τη σημερινή, κρίσιμη, συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), το οποίο αναμένεται να αποφανθεί θετικά ή αρνητικά προς τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για την εκποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητούν τις εκθέσεις των συμβούλων του ΤΧΣ για την αξιολόγηση της προσφοράς εξαγοράς, με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών.
Τις εκθέσεις των συμβούλων έχει ζητήσει και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής. Οι σύμβουλοι προσλήφθηκαν από το ΤΧΣ προκειμένου να αξιολογήσουν, εκτιμήσουν, προσδιορίσουν την προσφορά του μοναδικού υποψήφιου για την αγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής.
 
Είχε προηγηθεί, στις 11 Μαρτίου 2021, έπειτα από πρωτοβουλία του βουλευτή Επικρατείας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, Πάνου Σκουρλέτη και του βουλευτή Α’ Αθηνών και Τομεάρχη Παιδείας, Νίκου Φίλη, η κατάθεση Ερώτησης με την οποία 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούσαν «μέσω και σχετικών ερωτημάτων να μην πουληθεί η Εθνική Ασφαλιστική, να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον, τα εργασιακά δικαιώματα, των συνεργατών και των ασφαλισμένων στην εν λόγω εταιρεία».
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ΑΚΕ:
 
📎 Αθήνα, 23 Μαρτίου 2021
ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Οικονομικών
Θέμα: «Εκθέσεις Συμβούλων Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής».
Με τη με αριθ. 4991/11-03-2021 ερώτηση προς τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών ζητάμε μέσω και σχετικών ερωτημάτων να μην πουληθεί η Εθνική Ασφαλιστική, να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον, τα εργασιακά δικαιώματα, των συνεργατών και των ασφαλισμένων στην εν λόγω εταιρεία.
Με αυτό το σκεπτικό και έχοντας ως δεδομένο ότι σήμερα, Τρίτη 23/03/2021 συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (εφεξής ΤΧΣ) ώστε να αποφανθεί θετικά ή αρνητικά προς την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για την εκποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής ζητάμε όπως ακριβώς και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής έχει κάνει εξίσου να μας κατατεθούν οι εκθέσεις των συμβούλων του ΤΧΣ.
Με βάση τα παραπάνω,
αιτούμεθα την κατάθεση των σχετικών εκθέσεων των συμβούλων που έχει προσλάβει το ΤΧΣ προκειμένου να αξιολογήσουν, εκτιμήσουν, προσδιορίσουν την προσφορά του μοναδικού υποψήφιου για την αγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής
 
Οι καταθέτοντες Βουλευτές
Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος)
Αθανασίου Αθανάσιος(Νάσος)
Αναγνωστοπούλου Αθανασία(Σία)
Αυλωνίτης Αλέξανδρος Χρήστος
Βαρδάκης Σωκράτης
Βέττα Καλλιόπη
Γιαννούλης Χρήστος
Θραψανιώτης Μανόλης
Κασιμάτη Νίνα
Κουρουμπλής Παναγιώτης
Λάππας Σπύρος
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)
Νοτοπούλου Αικατερίνη
Πούλου Γιώτα
Σκούφα Μπέττυ
Τζούφη Μερόπη
Τσίπρας Γιώργος
Φάμελλος Σωκράτης
Φίλης Νίκος
Φλαμπουράρης Αλέκος
Χαρίτου Δημήτριος
Χαρίτσης Αλέξης
Χατζηγιαννάκης Μίλτος
Χρηστίδου Ραλλία
Ψυχογιός Γεώργιος