Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

▶ Το θράσος του κ. Κατσαφάδου και η υποκρισία της κυβέρνησης
 
📌 Παρεμβάσεις στη Βουλή ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ | 11/2/2021
 
📎 Από το Δελτίο Τύπου:
Απέναντι στις προκλητικές τοποθετήσεις, τόσο του υφυπουργού Ναυτιλίας, Κωνσταντίνου Κατσαφάδου, όσο και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, Ιωάννη Βρούτση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σ/ν του Υπουργείου Παιδείας, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε αρχικά:
«Να πω ότι αποτελεί πρόκληση η παρουσία του κ. Κατσαφάδου, είναι λίγο. Θράσος; Κι αυτό δεν μπορεί να περιγράψει αυτό που έγινε εδώ. Με τον κ. Κατσαφάδο έχουμε τελειώσει το ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχω τελειώσει το Πανεπιστήμιο Πειραιά και εγώ, πριν από εσάς. Και εγώ, όσο και ο κ. Φίλης, όταν υπήρξαμε συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα της τότε μειοψηφίας, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όταν άλλες δυνάμεις δεν ήθελαν να τους δώσουν το λόγο -και επικαλούμαι τη μαρτυρία του Γιώργου Βουλγαράκη- ακριβώς γιατί πιστεύαμε βαθιά στη δημοκρατία.
Ποτέ δεν διανοηθήκαμε να κάνουμε όσα έκανε ο κ. Κατσαφάδος, για τον οποίο ο κ. πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα. Που εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή ένα φαύλο, αμαρτωλό κατεστημένο στα πανεπιστήμια, εκείνο το κομμάτι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που ήθελε να ανεβοκατεβάζει καθηγητές. Και έρχεται εδώ να ζητήσει και τα ρέστα, επικαλούμενος την κοινωνική του καταγωγή. Κανείς δεν ασχολήθηκε μ’ αυτό. Η πρακτική ενός σκληρού, κομματικού μηχανισμού, ο οποίος τραμπούκιζε στα πανεπιστήμια, αυτό είναι το επιλήψιμο και αυτό αναδεικνύει την υποκρισία, όχι του κ. Κατσαφάδου, αλλά ολόκληρης της κυβέρνησης, που δεν είχε την ευαισθησία να πάρει τις αποστάσεις της.
Διότι το ερώτημα το έθεσε πριν από λίγο ο κ. Φίλης: διαγράφτηκε, έστω προσωρινά; Διαγράφτηκε»;
Στη συνέχεια, αφού προηγήθηκε η παρέμβαση του Ιωάννη Βρούτση, ο οποίος εγκάλεσε για τα λεγόμενά του τον Πάνο Σκουρλέτη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρόσθεσε:
«Εδώ άρον-άρον προσπαθούν να “μαζέψουν τα ασυμμάζευτα”, διότι αποκαλύφθηκε η μέγιστη υποκρισία μιας ολόκληρης κυβέρνησης κι ενός προπαγανδιστικού μηχανισμού, που δήθεν νοιάζεται για την ανομία στα πανεπιστήμια, ενώ την ίδια ώρα δεν έχει το σθένος, την ευθυκρισία, να καταγγείλει συγκεκριμένα περιστατικά που υπάρχουν και που είναι αδιάψευστα!
Προφανώς δεν έχει καμία απολύτως σχέση, ή έχει πολύ μικρή, το γεγονός της αθωωτικής απόφασης. Γιατί κατηγορήθηκε ο κ. Κατσαφάδος, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, για οτιδήποτε άλλο; Αυτό αφορά το δικαστήριο. Εμείς εδώ δεν δικάζουμε. Συνέβη ή δεν συνέβη το γεγονός; Συνέβη. Ήταν πρωταγωνιστές οι της ΔΑΠ; Ήταν. Διεγράφη προσωρινά γι’ αυτό; Διεγράφη. Αυτά είναι τα γεγονότα, που δεν έχουν το θάρρος, ούτε η κα υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός… (σ.σ. να διαψεύσουν). Δεν μιλάω για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Είδαμε το ύφος του κ. Κατσαφάδου, είδαμε και το δικό σας».
Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, εξέφρασε «τη θλίψη μας για την απώλεια του Αντώνη Καλογιάννη, ενός πραγματικά λαϊκού, αυθεντικού ερμηνευτή, ο οποίος σημάδεψε πολλούς από μας με τα τραγούδια του».
Αναφέρθηκε, ακόμη, στην τοποθέτηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.