Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

▶ «Δε θα στραγγαλίσετε τα δικαιώματα των εργαζομένων, δε θα πετσοκόψετε μεροκάματα, δε θα απολύσετε κόσμο στο όνομα της πανδημίας. Στραγγαλίζετε τη Δημοκρατία»
 
Δύο παρεμβάσεις, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προς τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Πλεύρη, που στο τέλος της ομιλίας του είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Αξιωματική Αντιπολίτευση και όχι κόμμα του 3%, όταν έκλεινε το μάτι σε ομάδες που συναγελάζονταν με την τρομοκρατία | 28/1/2021
 
✔ «Αυτά, πως συναγελάζονται οι συριζαίοι με τους τρομοκράτες, τα ακούσαμε και το 2012, πριν το 2015, ότι «καίτε κτίρια» κ.ο.κ. Προς τι αυτή η προπαγάνδα; Αυτή τη μαύρη προπαγάνδα να την αφήσετε κατά μέρος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε 4,5 χρόνια και υπήρξε η πιο δημοκρατική κυβέρνηση μετά το 1974, με σεβασμό στις ελευθερίες και διεύρυνση των δικαιωμάτων.
Εσείς όμως στραγγαλίζετε τη Δημοκρατία.
Και με τις απαγορεύσεις που θέλετε να εισαγάγετε.
Και με τις ρυθμίσεις και την επιβολή της αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια.
Αλλά και με τον ωμό εκβιασμό που περιέγραψε πριν από λίγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ: “από τη μια είναι ο τρόμος της πανδημίας και από την άλλη τα δικαιώματά σας, διαλέξτε”.
Όχι δεν είναι έτσι. Δε θα στραγγαλίσετε τα δικαιώματα των εργαζομένων, δε θα πετσοκόψετε μεροκάματα, δε θα απολύσετε κόσμο στο όνομα της πανδημίας! Σας τον επιστρέφουμε αυτό το χαρακτηρισμό».
 
▪ Επανερχόμενος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ μίλησε για μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της 17 Νοέμβρη, λαμβάνοντας την εξής απάντηση:
 
✔ «Λυπάμαι γιατί υποτίθεται ότι ο κ. Πλεύρης είναι και νομικός. Θα πρέπει να καταλάβει ότι το Κράτος Δικαίου είναι για όλους. Φωτογραφικές διατάξεις δεν υπήρξαν για κανέναν και καμία. Όταν κάποιος καταδικάζεται γ’ αυτά που έχει κάνει δεν ξαναδικάζεται. Η εκδικητική αντιμετώπιση του οποιουδήποτε, ανάλογα με το πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας, είναι έξω από το νομικό πολιτισμό μας».