Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

“Δεν μπορεί με αφορμή την πανδημία να τσαλαπατά τις δημοκρατικές διαδικασίες η κυβέρνηση”.
 
Συμπληρωματική παρέμβαση κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας | Δευτέρα, 21/12/2020
 
Όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει ένα θέμα διαδικασίας, που ταυτόχρονα είναι βαθιά δημοκρατικό και πολιτικό, σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, για να δει το θέμα του παράλληλου συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων, που έχει αποτελέσει ένα κεντρικό πολιτικό ζήτημα, σύμφωνα με καταγγελίες μέσα και έξω από τη Βουλή, δεν είναι ένα οποιοδήποτε διαδικαστικό ζήτημα, όπως είπε ο κ. Βορίδης.
Ούτε, ταυτόχρονα, είναι μια απλή, εκπρόσθεσμη τροπολογία η καταπάτηση του συντάγματος με αυτό που έκανε η κ. Κεραμέως. Αυτά τα πράγματα είναι ανήκουστα. Αυτά είναι θέματα δημοκρατίας. Θέματα δημοκρατίας σε επίπεδο λειτουργίας των θεσμών.
Θέματα δημοκρατίας είναι και αυτά που συμβαίνουν έξω όλες αυτές τις μέρες, που ανήλικα παιδιά σέρνονται δήθεν για προσαγωγές. Αυτά που είδαμε στις 6 του Δεκέμβρη, στις 17 του Νοέμβρη. Αυτά είναι θέματα δημοκρατίας και δεν θα μας εμποδίσετε αυτά να συζητηθούν εδώ. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα φρένο. Δεν μπορεί με αφορμή την πανδημία να τσαλαπατά τις δημοκρατικές διαδικασίες η κυβέρνηση κ. πρόεδρε κι εσείς πρέπει να περιφρουρείτε τις διαδικασίες.