Και σας παρακαλώ πολύ, όταν καταθέτουμε στοιχεία στη Βουλή, θα πρέπει να βλέπουμε και την τελευταία στήλη, όπου λέει σε ποια ημερομηνία για κάθε χώρα αφορούν οι συγκεκριμένες δαπάνες. Αν δεν είναι ενημερωμένα τα στοιχεία, για κάποιες χώρες για τρεις και για τέσσερις μήνες, τότε μην τα φέρνετε και ισχυρίζεστε ότι μπορείτε να τα συγκρίνετε με τις δαπάνες που έκανε το ελληνικό Δημόσιο στις 21 Σεπτεμβρίου.
Αναφέρθηκε, επίσης, ότι σε καμία χώρα δεν υιοθετήθηκε αυτό που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μέσα από τα προγράμματα «Μένουμε Όρθιοι 1 και 2» για την κάλυψη του μισθολογικού κόστους στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία. Η περίπτωση της Γαλλίας, αλλά και της Τσεχίας, που αυτό το κόστος καλύφθηκε κατά 100%, τι είναι; H περίπτωση της Σουηδίας που καλύφθηκε από το 82 έως το 96%, τι είναι; Η Ολλανδία με 90%, τι είναι; Να γιατί είμαστε πάλι στις τελευταίες θέσεις, δεύτεροι από το τέλος, σε σχέση με την μείωση του εισοδήματος των μισθωτών.
Εν πάση περιπτώσει, αυτό το 8% αύξηση των φορολογικών εσόδων, που μάλιστα το τεκμηριώσατε, ότι δεν είναι αποτέλεσμα νέων φόρων, αλλά είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης. Ποιας ανάπτυξης; Το 0,9 που προβλέπει ο ΟΟΣΑ; Ακόμη και με το 4%, που είναι άπιαστο, αυτό που προβλέπετε εσείς, 8% αύξηση στα φορολογικά έσοδα δεν μπορεί να υπάρξει.
Τέλος, εάν θέλετε πραγματικά να γυρίσουν οι νέοι επιστήμονες πίσω, κάντε το πρώτο ασφαλές βήμα. Ένα μεγάλο σχέδιο προσλήψεων στο δημόσιο σύστημα Υγείας, 15.000 προσλήψεις να ξεκινήσουν από τώρα, για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.