Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

✔ Να εγκριθούν «χτες» τα αντιπλημμυρικά που καθυστερεί ο υπουργός Εσωτερικών
Δήλωση, 14/11/2020
 
Εύβοια, Ιόνια, Καρδίτσα και τελευταία η Κρήτη, μας θυμίζουν ότι ο κίνδυνος των ακραίων καιρικών φαινομένων, ως αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης, θα είναι διαρκής και πολύ μεγάλος. Γι’ αυτό δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο.
Ακριβώς αντίθετα λειτουργούν η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ό,τι αφορά την υλοποίηση κρίσιμων αντιπλημμυρικών έργων, για τα οποία είχε ολοκληρωθεί – ακριβώς λόγω της αναγκαιότητάς τους – με ταχείς ρυθμούς η διαδικασία αξιολόγησης ήδη από τον Ιούνιο του 2019. Το μόνο που είχε να κάνει ο κ. Θεοδωρικάκος ήταν να υπογράψει τις αποφάσεις ένταξης όταν ανέλαβε καθήκοντα. Ωστόσο, δεν το έκανε.
Γιατί; Για να τα κρατάει στο συρτάρι του μέχρι να μετονομαστεί ο «ΦιλόΔημος» των μεγάλων έργων υποδομής για την Αυτοδιοίκηση σε «Αντώνης Τρίτσης»; Για να πιστωθούν κρίσιμα έργα στο δικό του πολιτικό «λογαριασμό»; Για να κατηγορηθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν προώθησε σημαντικά έργα που θα σώσουν ζωές και περιουσίες;
Έργα όπως το αντιπλημμυρικό της Μακρακώμης και η αναβάθμιση του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων των Φαρσάλων, μπορούσαν να έχουν εγκριθεί ήδη από τον Ιούλιο του 2019. Τελικά, η ένταξή τους αναρτήθηκε στη Διαύγεια μόλις χτες. Μάταια αναζητούσαμε επί ενάμιση χρόνο την «τύχη» συνολικά 11 αντιπλημμυρικών έργων, στα οποία εντάσσονταν και αυτά τα δύο, με επαναλαμβανόμενες Ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή!
Και κάτι ακόμα. Ο «ΦιλόΔημος» κατηγορήθηκε ότι στερούνταν χρηματοδότησης. Για πολλοστή φορά, ρωτάμε τον Υπουργό Εσωτερικών: Υπάρχει νέα συμφωνία χρηματοδότησης με την ΕΤΕπ για το «Αντώνης Τρίτσης» ή μόνο το όνομα του προγράμματος άλλαξε; Την υπέγραψε; Θα την υπογράψει ποτέ να τη δούμε κι εμείς;