Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

Για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και τις ευθύνες της κυβέρνησης

 

  • «Οκτώ μήνες μετά το πρώτο κύμα πανδημίας, ο πρωθυπουργός δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να πει μια λέξη για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Δεν έχουν δρομολογηθεί μόνιμες προσλήψεις».
  • «Υπάρχουν περιοχές, όπως η Λάρισα, η οποία έχει “πλαφονάρει” ως προς τις κλίνες ΜΕΘ. Δεν έχει υπάρξει σχέδιο επίταξης ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα, οι οποίες να μπουν μέσα στο σύστημα».
  • «Δεν υπάρχει σύστημα αξιοποίησης της πρωτοβάθμιας Υγείας, των λεγόμενων ΤΟΜΥ, έτσι ώστε να μη πηγαίνουν απευθείας στα νοσοκομεία όλα τα περιστατικά».
  • «Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αφέθηκαν στην τύχη τους. Αντιλαμβάνεστε ότι ερχόμαστε, πολύ αργά πλέον, να βάλουμε μέτρα τα οποία θα έχουν οικονομικό κόστος. Βεβαίως, αφού τα εισηγείται η ιατρική κοινότητα, πρέπει να τα αποδεχθούμε. Το θέμα είναι τι κάναμε πριν για να έχουμε την μικρότερη επίπτωση γύρω από τα ζητήματα της πανδημίας. Δυστυχώς, οι αστοχίες, οι παραλείψεις της κυβέρνησης, είναι πάρα πολύ μεγάλες, μαζί με τις ευθύνες της».
  • «Γιατί δεν συνταγογραφείτε τα τεστ κ. Βορίδη; Γιατί βάζετε αυτό το κόστος στην ελληνική οικογένεια; Είναι ένα τεράστιο κοινωνικό ζήτημα».  

 

Αναφορικά με το απαράδεκτο περιστατικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

«Υπήρξε μια απόλυτη καταδίκη, από όλο τον πολιτικό κόσμο, των πρακτικών που είδαμε, οι οποίες, όπως και να το προσεγγίσει κανείς, καταπατούν κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Με αυτή την έννοια θεωρώ λίγο άστοχο το σχόλιό σας ότι υπήρξαν στελέχη -πέρα από την καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ- που είχαν μια διαφορετική προσέγγιση. Δεν υπήρξε κανένα τέτοιο στέλεχος».

 

Επιλεκτικά αντανακλαστικά από τον κ. Χρυσοχοΐδη ως προς τις επικηρύξεις

«Τα αντανακλαστικά του κ. Χρυσοχοΐδη, βεβαίως υπήρξαν στην προκείμενη περίπτωση, αλλά δεν υπήρξαν για τον χρυσαυγίτη εγκληματία κ. Παππά».

 

Φοιτητές, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, όλοι μαζί να περιφρουρήσουν τον χώρο τους

«Τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει, πρωτίστως, να αντιμετωπίζονται μέσα από μια κοινή αίσθηση ευθύνης εκ μέρους της ίδιας της πανεπιστημιακής κοινότητας… Φοιτητές, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, όλοι μαζί να περιφρουρήσουν τον χώρο τους. Αυτή η συζήτηση έχει γίνει, όχι βέβαια με αφορμή τόσο ακραία γεγονότα και όταν συζητούσαμε για το άσυλο. Το άσυλο άλλαξε, υπάρχει, λοιπόν, το πλαίσιο της παρέμβασης της Αστυνομίας. Από εκεί και έπειτα, όμως; Δεν υπάρχει ένα θέμα διαφορετικών όρων περιφρούρησης του Πανεπιστημίου»;