Για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής από τη ΝΔ:
«Με ενδιαφέρει να υπάρξουν κάποιες απαντήσεις απέναντι σε γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα. Αναφέρομαι στις καταγγελίες του κ. Ρουπακιώτη σε σχέση με τη στάση της κυβέρνησης Σαμαρά απέναντι στον τότε εκκολαπτόμενο αντιρατσιστικό νόμο, ο οποίος, κατά τον κ. Ρουπακιώτη, θα ήταν το “όχημα” έτσι ώστε -πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα- η ΧΑ να είχε βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, με αυτά που έκανε, θυμόσαστε τις επιθέσεις. Σ’ αυτό δεν έχει υπάρξει απάντηση εκ μέρους της κυβέρνησης. Όντως ο κ. Σαμαράς, ο τότε πρωθυπουργός, εμπόδισε να υπάρξει ο αντιρατσιστικός νόμος»;
«Και αυτά που είπε ο κ. Καμπαγιάννης δεν σχολιάστηκαν εκ μέρους της κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπήρξε ούτε ένα στέλεχος από τη ΝΔ, ως μάρτυρας σε αυτή τη δίκη, ενώ υπήρξαν από τα άλλα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του».
«Η πολιτική υποκρισία είναι λίγη για να αποτυπώσει τη στάση της ΝΔ γύρω από το θέμα τη ΧΑ. Οι δε επιθέσεις απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ έρχονται να καλύψουν τις δικές της, επιλεκτικές συγγένειες, ενός μέρους των στελεχών της, με τον χώρο της ΧΑ».
Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την αναγκαιότητα σύγκλησης του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών:
«Θα πρέπει να αξιοποιηθεί το θέμα των κυρώσεων, τουλάχιστον στο σκέλος της συγκεκριμενοποίησής τους. Από εκεί και έπειτα υπάρχει κάτι που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση. Ποιο είναι αυτό; Η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών. Θεωρώ ότι το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι κάτι που επιβάλλεται αυτές τις ώρες».
«Μήπως τελικά (η Τουρκία) θέλει να υπονομεύσει την υπόθεση του διαλόγου; Αν συμβαίνει αυτό, τότε εμείς πρέπει, για ακόμη περισσότερους λόγους, να επιμείνουμε στον διάλογο. Διάλογος δεν σημαίνει υποχωρητικότητα, σημαίνει μια σαφή στρατηγική που να εξυπηρετεί την ειρήνη».