Πάνος Σκουρλέτης | Πολιτικός, πρώην Βουλευτης

Ένας εξαιρετικός διάλογος επί της ουσίας με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής και τον δήμαρχο Αγιάς Α. Γκουντάρα. Μαζί μας οι σύντροφοι από την ΟΜ Αγιάς και από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά και ο Συντονιστής της ΝΕ, Βασίλης Ζωγράφος.

Εκπρόσωποι από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της ευρύτερης περιοχής της Αγιάς, τοποθετήθηκαν για τις δυσκολίες της παραγωγής, τονίζοντας επίσης ότι οι συνεταιρισμοί είναι ζωτικής σημασίας και ότι χρειάζονται στήριξη.

Στη Σωτηρίτσα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Σύλλογο Καταστημάτων Παραλιών, τον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων Βελίκας και με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μελιβοίας. Οι επισημάνσεις όλων των φορέων για τις ιδιαίτερες δυσκολίες της περιόδου αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κοινές αγωνίες και ανάγκες από το ένα άκρο της Ελλάδας στο άλλο, όπου έχουν βρεθεί στις περιοδείες τους τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Τα προβλήματα και η πορεία των πραγμάτων επιβεβαιώνουν την πρότασή μας “Μένουμε Όρθιοι”. Εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματίες και έμποροι, όλοι όσοι αποτελούν τον μεγάλο οικονομικό ιστό πρέπει να στηριχθούν ουσιαστικά ως προς τα δικαιώματα, τα έσοδα και τις συνθήκες εργασίας και δραστηριοποίησης. Τώρα χρειάζονται ενισχύσεις και όχι μόνο δάνεια, μετάθεση πληρωμών και περικοπές μισθών. Συνεχίζουμε να μιλάμε με την κοινωνία, επεξεργαζόμαστε θέσεις για τους πολλούς, εναντιωνόμαστε στο νεοφιλελεύθερο αφήγημα.