Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

Ο νόμος που απαγορεύει τις διαδηλώσεις δεν θα εφαρμοστεί.

📺 Σημεία από τη συνέντευξη στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» | ΣΚΑΪ TV 8/7/2020

✔ Aντισυνταγματικός o νόμος που απαγορεύει τις διαδηλώσεις:

«Υπάρχει και ένα άλλο θέμα δημοκρατίας. Σήμερα στην Ολομέλεια μπαίνει ο, χουντικής έμπνευσης νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Σας λέω με πάσα ευθύνη ότι αυτός ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί. Μας το επιβάλει η δημοκρατική μας συνείδηση και η υπεράσπιση του Συντάγματος. Η ακροτελεύτια διάταξη. Διότι θίγει το βασικό, κατοχυρωμένο, συνταγματικό δικαίωμα της διαδήλωσης και του συνέρχεσθαι. Πρόκειται για έναν αντισυνταγματικό νόμο. Αυτό είναι το βαρύ πέπλο πάνω από τη δημοκρατία. […] Δεν μπορεί να πιάνει το νήμα της χουντικής λογικής και να απαγορεύει τις διαδηλώσεις».

✔ Πολλά τα πλήγματα στη δημοκρατία, ένα από αυτά η λίστα Πέτσα – Μητσοτάκη με τα 20 εκατ. ευρώ για τη χειραγώγηση των ΜΜΕ:

«Υπάρχει πράγματι ένα βαρύ πέπλο πάνω από τη δημοκρατία. Αυτό είναι το πρόβλημα σήμερα. Πως διαμορφώνεται αυτό το πέπλο, ποιος το έχει υφάνει; Είμαστε την επόμενη της παρουσίασης μιας λίστας, της λίστας Πέτσα – Μητσοτάκη που αποτελεί ένα ενεργό σκάνδαλο εκ μέρους της κυβέρνησης, στην προσπάθειά της να ποδηγετήσει, να χειραγωγήσει, την ενημέρωση. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το λένε συνάδελφοί σας, δημοσιογραφικές ενώσεις, οι οποίες έθεσαν ερωτήματα προς τον κ. Πέτσα και την κυβέρνηση. Αν είναι, λοιπόν, μείζον θέμα κι εγώ λέω ότι είναι μείζον θέμα ότι στην Ελλάδα, επί δεκαετίες, δεν είχαν νόμιμες άδειες εκπομπής τα τηλεοπτικά Μέσα, είναι εξίσου μείζον θέμα αυτό, το οποίο αποτελεί ένα ενεργό σκάνδαλο. Η υπόθεση των 20 εκατομμυρίων ευρώ».

✔ Η κυβέρνηση επιδίδεται σε «κασετομαχία», αλλά το κύκλωμα που ερευνά η ΕΥΠ δρούσε επί ΝΔ:

«Είναι βαρύ το πέπλο πάνω από τη δημοκρατία όταν η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια “κασετομαχία”; […] Αλλά “όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα”. Αυτό το περιβόητο κύκλωμα που αποκάλυψε η ΕΥΠ, τι ήταν; Ένα κύκλωμα παρακρατικών μηχανισμών μέσα στην Αστυνομία, μέσα στο ΣΔΟΕ, μέσα στο δικαστικό κόσμο επί των ημερών της κυβέρνησης ΝΔ, που αποκάλυψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το έστειλε στη Δικαιοσύνη».

✔ Αυτό τον ένα χρόνο η κυβέρνηση τα έχει κάνει θάλασσα:

«Υπάρχει δυσφορία των βουλευτών με τον ανοίκειο τρόπο που επιλέγει η σημερινή κυβέρνηση να αντιπαρατεθεί με την αξιωματική αντιπολίτευση. Αντί να μιλήσει για τα πεπραγμένα της επί ένα χρόνο. Αλλά εκεί τα πράγματα τα έχει κάνει θάλασσα». […] «Κοιτάξτε αυτό τον χρόνο. Την επαύριον της επετείου τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Κοροϊδία στη Σύρο. Στα ναυπηγεία της Σύρου πήγε ο πρωθυπουργός να εγκαινιάσει κάτι που λύσαμε εμείς. Πήγε προχθές στη Νίκαια να εγκαινιάσει το Μετρό το οποίο εκτελείται εδώ και 20 χρόνια. Το Δώρο Πάσχα το έχουν κλέψει. Μείον 20% οι μισθοί των εργαζομένων».

✔ Η κυβέρνηση κάνει πολιτική στη βάση αναξιόπιστων προσώπων:

«Μου θέσατε πριν έναν ερώτημα. “Υπήρξε προσπάθεια εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να χειραγωγήσει την αδειοδοτική διαδικασία; Εκ του αποτελέσματος εσείς βλέπετε καμιά χειραγώγηση; Ζήσατε μια προσπάθεια να μπουν κανόνες, να υπάρξουν για πρώτη φορά άδειες και κάποιος να πληρώσει για τις δημόσιες συχνότητες. Οι ασφαλιστικές δικλείδες που έβαλε η δική μας αδειοδοτική διαδικασία, πέταξαν έξω τον κ. Καλογρίτσα» […] «Ο Μιωνής της λίστας Λαγκάρντ; Ο Μιωνής του οποίου η υπόθεση αρχειοθετήθηκε; Και λέτε ότι είναι αξιόπιστος. Ο Καλογρίτσας που κατηγορούσατε ότι έχει τα βοσκοτόπια και λέγατε ότι είναι αναξιόπιστος, τώρα τον επικαλείστε. Δηλαδή, στηρίζεστε στους αναξιόπιστους. Κάνετε μια πολιτική στη βάση αναξιόπιστων προσώπων».

✔ Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρούστηκε με το κατεστημένο και τα σκάνδαλα:

«Είμαι βαθιά οπαδός μιας αντίληψης που λέει ότι δεν πρέπει να μετέρχεσαι των μέσων του αντιπάλου σου, γιατί του μοιάζεις. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, πραγματικά, ήρθε και συγκρούστηκε με το κράτος της διαπλοκής, αυτό που υπήρξε επί 40 χρόνια. Και γι’ αυτό κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ το ’15. Ήταν παράδοξο, αλλά έγινε, επειδή μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας, επειδή συγκρούστηκε με το κατεστημένο, με τα σκάνδαλα. Ο κ. Παππάς είχε το θάρρος να κάνει ότι κανένα, μα κανένα στέλεχος του παλαιού δικομματισμού. Να κάνει μια δήλωση και να μιλήσει για λάθος ύφος και λάθη ουσίας. Και υπήρξε ένα πολιτικό όργανο το οποίο αναφέρθηκε και αυτό πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Αυτά όλα επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά το ηθικό ανάστημα της Αριστεράς».