Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

Σήμερα, Τρίτη, 30 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ επίσημη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη, με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, κ. Marwan Toubassi.

Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκαν οι μακρόχρονες και αδιάρρηκτες, αμοιβαίες  σχέσεις φιλίας και εκτίμησης μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς και η αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Ο πρέσβης κ. Toubassi έκανε εκτενή ενημέρωση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο Παλαιστινιακό, με επίκεντρο το νομοσχέδιο «Όραμα για ειρήνη», το οποίο είναι προγραμματισμένο να κατατεθεί στο ισραηλινό κοινοβούλιο, την 1η Ιουλίου.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίστηκε η έντονη αντίθεσή του σε αυτό το σχέδιο. Ο Πάνος Σκουρλέτης, υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την απόλυτη καταδίκη του για την προσάρτηση κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη, από την κυβέρνηση του Ισραήλ, και ανέφερε ότι η συγκεκριμένη κίνηση παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο, σειρά Ψηφισμάτων και Αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, δυναμιτίζει την ειρήνη, τη σταθερότητα και  την ομαλή  συνύπαρξη των λαών της περιοχής.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, επισημάνθηκε η αταλάντευτη θέση του κόμματος για μια δίκαιη λύση του Παλαιστινιακού Ζητήματος σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στη βάση της λύσης δύο βιώσιμων Κρατών, που συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια, με πλήρη αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 και με Πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ειδική αναφορά έγινε στο ιστορικής σημασίας ομόφωνο Ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων, το 2015, για την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. υπαναχωρεί από τις πάγιες θέσεις της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, κάτι το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν πρόκειται να το αποδεχθεί.  Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι, όχι μόνο ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, στην πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ, δεν έκανε ούτε μια αναφορά στο Παλαιστινιακό αλλά και τώρα, ενόψει της προσάρτησης κατεχομένων εδαφών στο Ισραήλ, η ελληνική κυβέρνηση δεν ακολουθεί τη στάση των περισσότερων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν έχει ακόμα καταδικάσει το, εκτός διεθνούς νομιμότητας, σχέδιο της συγκυβέρνησης Νετανιάχου-Γκαντζ.

Στη συνάντηση, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, παρευρέθηκαν επίσης η Ράνια Σβίγκου και η Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, μέλη της Π.Γ και υπεύθυνες για τον Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, και οι Συντονιστές του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής, Πάνος Τριγάζης και Νεκτάριος Μπουγδάνης.