Πάνος Σκουρλέτης | Στέλεχος Νέας Αριστεράς, πρώην Υπουργός

Μείζον πολιτικό ζήτημα η αδιαφανής διαχείριση από την κυβέρνηση των 20 εκατ. ευρώ προς ΜΜΕ

📺 Σημεία από τη συνέντευξη του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, στo OPEN TV | 22/6/2020

Το μείζον πολιτικό ζήτημα, αλλά κι αυτό που τελικά θίγει την υπόληψη των δημοσιογράφων, τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετωπίζει ισοπεδωτικά, είναι η ακρότητα, σε μια σύγχρονη δημοκρατία, να μη ξέρουμε που πήγαν 20 εκατομμύρια ευρώ τα οποία διαχειρίστηκε η κυβέρνηση με αδιαφανή τρόπο. Πόσα δόθηκαν σε ποιον και με ποια κριτήρια, επεσήμανε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, σε τηλεφωνική συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, στην εκπομπή «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» του OPEN TV με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη.

Ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αν κάποιος θίγει την υπόληψη των δημοσιογράφων, των επιχειρηματιών του χώρου, είναι η κυβέρνηση η οποία αφήνει σκιές. Αφήνει σκιές οι οποίες, ενδεχομένως, “λερώνουν” αρκετούς που δεν θα έπρεπε». Αναφερόμενος στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «η δική μας πρόθεση ήταν να αναδείξουμε την πολιτική διάσταση του προβλήματος. Αυτή ακριβώς που συζητάμε. Και νομίζω ότι τα καταφέραμε», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «αυτό το σποτ συνέβαλε ώστε να αναδειχθεί -και να συζητάμε τώρα δύο 24ωρα- αυτό το θέμα κι αυτό έχει τεράστια πολιτική σημασία». Ο Γραμματέας της Κ.Ε. συμπλήρωσε ότι «με την επιστολή που έστειλα προς την ΕΣΗΕΑ, διευκρίνισα ποιες ακριβώς είναι οι διαστάσεις του ζητήματος και ότι σε καμιά περίπτωση εμείς δεν στεκόμαστε ισοπεδωτικά απέναντι στους εργάτες της δημοσιογραφίας».

Ο Πάνος Σκουρλέτης ανέδειξε και τη διαφορά προσέγγισης απέναντι στα ΜΜΕ, μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αυτή της ΝΔ, επισημαίνοντας: «Την εποχή της Συμφωνίας των Πρεσπών, το αντίστοιχο υπουργείο είχε κάνει ενημερωτική καμπάνια. Σας καλώ να ψάξετε και να βρείτε με ποια κριτήρια και σε ποια Μέσα είχαν δοθεί χρήματα. Εκεί θα δείτε τι σημαίνει αντικειμενική ενίσχυση των ΜΜΕ, ανεξάρτητα αν μας “λιβανίζουν” ή όχι».

Τέλος, δεχόμενος για μια ακόμη φορά σχετικό ερώτημα, ανέφερε ότι «η επιλογή να συζητάμε επί 20 ημέρες για μια περίπτωση όπως του Δημήτρη Παπαδημούλη, η οποία είναι καθ’ όλα νόμιμη, όταν άλλα πολιτικά πρόσωπα δεν έχουν δώσει επαρκείς εξηγήσεις για υπέρογκα δάνεια, κι αυτά εμφανίζονται στα Πόθεν Έσχες τους, είναι ένας αντιπερισπασμός από το μείζον ζήτημα της δημοκρατίας που συζητούσαμε πριν από λίγο. Τον αδιαφανή τρόπο χρηματοδότησης Μέσων με σκοπό να “λιβανίζουν” την κυβέρνηση από το πρωί μέχρι το βράδυ».